OPEN LESDAG 1 December 2017

11/11/2017

mss-kasteelGa je genieten of heb je genoten van de “Music Show Scotland” op 18 november in Antwerpen (sportpaleis) dan ben je misschien wel geinteresseerd om zelf ooit eens mee te kunnen doen ? Zoals iedere Pipe Band zijn wij steeds blij met nieuwe leden ( van 6 tot … jaar ). Kom met ons kennismaken op onze open lesdag, zelfs als u niet kunt spelen staat onze band in voor de opleiding van nieuwe pipers, drummers en dancers. De band zorgt voor de uniformen en instrumenten, de leden steken hun vrije tijd erin.

INTERESSE ? Kom dan vrijblijvend langs bij Red Hackle op onze OPEN LESDAG vrijdag 1 december tussen 19u30 en 21u30.
De lessen gaan door in BUSO de Ark, ingang langs de Manchesterlaan 50 (Luchtbal Antwerpen)

Red Hackle wordt 50

27/10/2016

red-hackle-goldIn 2017 is het zo ver, we verjaren en dit keer is het een specialleke… 50 kaarsjes worden uitgeblazen. De voorbereidingen van ons feestjaar zijn reeds lang aan de gang. Alle info en programma vind je op http://50jaar.redhackle.be Meteen een oproep aan alle oud-leden om met ons mee te vieren, waar je ook bent, van harte welkom !

Voorjaar 2016

19/03/2016

taptoe-belgieEen drukke periode kondigt zich alweer aan. Waar we dit jaar zoal te zien zijn kan je hier alvast even bekijken. Eén van de highlights is zonder twijfel ook de deelname aan de “Internationale Taptoe Belgie” in oktober. En verder bereiden we ons steevast voor op ons komende feestjaar 2017 : RED HACKLE BESTAAT DAN 50 JAAR ! Dat kunnen we uiteraard niet zomaar laten passeren. Maar meer hierover later…

2015… here we come !

21/12/2014

20151

Alweer een druk najaar

pontonbrugzondag-jdw-086De tijd vliegt. En dat is wel degelijk het geval bij Red Hackle als je ziet waar we allemaal naar toe geweest zijn… Wings and Wheels in augstus, een bloemencorso in Aumale, parade in Verviers, taptoe’s in Heist-op-den-Berg, Deurne, Beveren, Beauvais …de Ypres Memorial Tattoo ! Maar het hoogtepunt was ongetwijfeld in ons eigenste Antwerpen de opening en afsluiting van het “pontonbrug” evenement begin oktober. Ook voor ons was het afwachten tot de laatste moment of we er als laatsten nog over mochten of niet… gelukkig wel !

Deutschland Military Tattoo

28/07/2014

Deelnemen aan een “massed band” optreden is altijd iets heel aparts. Onder de noemer “Pipers of the world” namen we samen met nog 7 andere pipe bands - uit Duitsland, Nederland, Luxemburg en UK - het voorbije weekend deel aan de “Deutschland Military Tattoo auf Schalke”. Indrukwekkend die Veltins-Arena van Schalke 04 ! Een impressie van de finale vinden jullie op YouTube

Hamont

10/06/2014

Hamont Mars en ShowwedstrijdHet was een stralende zondag, de voorbereidingen waren achter de rug, de verwachtingen lagen hoog, de nodige concentratie was aanwezig… Alle 2 jaar vinden in Hamont de Internationale Mars & Showwedstrijden plaats waar in verschillende disciplines en categorieën wordt gestreden om de titel “kampioen der lage landen”. Met bescheiden trots haalden we een eerste prijs binnen met een score van 87,75% ! Net een half procentje te weinig om opnieuw de titel mee te nemen, maar zo hebben we dan weer een streefdoel voor 2016 ! De commentaren van de jury waren alvast lovend, m.a.w. een dikke proficiat aan iedereen !

Black Watch Corner

04/05/2014

bwHet eerste bataljon van het Schotse regiment Black Watch speelde in het begin van de Eerste Wereldoorlog een cruciale rol. Bij de Eerste Slag om Ieper was het Polygoonbos in Zonnebeke een belangrijk strijdterrein. Daar werd op 10 en 11 november 1914 de opmars van de Pruisische garde voorlopig gestuit. Op die plaats staat nu een monument ter ere van de 8.960 soldaten van Black Watch die tijdens WO I het leven lieten. Met enige trots werden we door de Black Watch Association afgevaardigd om deel te nemen aan deze inhuldiging als ‘Black Watch Association affiliated Pipe Band’. Dezelfde avond stond er op de markt van Geluveld nog een ‘taptoe’ op het programma. Foto’s vind je op onze Facebook ledenpagina.

Een druk jaar

16/03/2014

Het voorjaar is weeral begonnen, er zitten al enkele optredens op en er staan er nog vele te wachten. Het zal een druk jaar worden met vele taptoe’s en optredens o.a. in het teken van 14-18. Kijk even mee waar je ons zoal kan vinden…

2014

15/12/2013

2013

Open Deur…

17/07/2013

Zoals iedere Pipe Band zijn wij steeds blij met nieuwe leden ( van 6 tot … jaar ), want nieuwe leden betekenen ook nieuwe ideeën. Zelfs als u niet kunt spelen staat onze band in voor de opleiding van nieuwe pipers, drummers en dancers. De band zorgt voor de uniformen en instrumenten, de leden steken hun vrije tijd erin.

INTERESSE ? Kom dan vrijblijvend naar één van onze OPEN LESSEN op vrijdag 30 augustus van 19u30 tot 21u30 of vrijdag 13 september van 19u30 tot 21u30. De lessen gaan door in BUSO de Ark, ingang langs de Manchesterlaan 50 (Luchtbal Antwerpen)

DOEN !

Facebook

21/04/2013

Ons voorjaar is weeral flink gestart. Zo zijn in februari reeds enkele mensen van de Torpichen & Bathgate Pipe Band uit Schotland (1st grade) naar België afgezakt om onze band les te komen geven. Een leerrijk weekend ! We maakten nog deel uit van de St.Patrick’s Day festiviteiten in Kelly’s pub te Antwerpen en namen deel aan een Parade nabij Parijs. Vorig weekend dansten onze meisjes alweer een hele reeks medailles bij elkaar op de “Silver Ghillie Contest” in Tilburg. Een dikke proficiat ! En gisteren nog waren we te gast bij de inhuldiging van “Malcolm McChouffe“.
Meer details en foto’s vind je op onze facebook link alwaar je het verdere reilen en zeilen van onze band mee kan opvolgen !

Prettige eindejaarsdagen… Leve 2013 !

24/12/2012

2013

Najaar van Taptoes

15/11/2012

De taptoe op het Arenaplein in Deurne was slechts de eerste van een hele reeks, daar kregen we alvast de smaak te pakken… Achtereenvolgens namen we nog deel aan “Ypres Memorial Tattoo” (Ieper), de 2-daagse “Internationale Taptoe België” in de Lotto Arena van Antwerpen en tenslotte nog 4 dagen “Berlin Tattoo” (in Leipzig en Berlijn) Dit alles steeds onder de noemer “massed pipes and drums” in samenwerking met andere pipe bands uit binnen- en buitenland. Als afsluiter van het jaar vergezellen we nog de Sint in Lommel en werken we mee aan een heus Kerstconcert eind december.

Nieuwe lessenreeks - opendeur…

01/10/2012

Een nieuw seizoen is op komst, dat wil zeggen dat we opnieuw van start gaan met een aantal nieuwe leerlingen. We verwelkomen hen van harte deze keer na de ‘Internationale Taptoe Belgie’ op de laatste twee dinsdagen van deze maand. Kom gewoon eens langs, luisteren, kijken, een babbeltje doen op 23 en/of 30 oktober tussen 19u30 en 21u op de school waar we repeteren ( BUSO, Manchesterlaan, zijstraat van de Noorderlaan ter hoogte van de wijk luchtbal in Antwerpen, de poort tegenover de Belfaststraat ) en wie weet heb je de microbe al je te pakken ?

Op een “warme” zaterdag…

10/09/2012

We hebben er met volle teugen van genoten en kijken met meer dan voldoening terug op 8 september, een ‘zonnig’ hoogtepunt in ons 45-jarig feestjaar. In de namiddag liepen we samen met pipe bands uit Ieper en Tilburg vooraan de ‘reuzenommegang’ in Deurne en maakten zo een klein beetje deel uit van nieuw wereldrecord ( stoet met 274 reuzen ). ’s Avonds bleek op de taptoe niet enkel ons eigen programma in de smaak te vallen, ook de massed pipes and drums werden op warm applaus onthaald. In de finale tenslotte kwam niet enkel het verborgen dirigeertalent naar boven van onze huidige PM Joris, maar mochten we ook genieten van een waardige afsluiter, het tap-toe signaal solo gebracht door onze oprichter en eerste PM, Paul Morreel. Bedankt alle inrichters, helpers, supporters …en muzikanten uiteraard voor deze ‘warme’ herinneringen !

Proficiat Joris

08/05/2012

pm_jorisVandaag 8 mei 2012 is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenisboeken van Red Hackle. Na 7 jaar geeft Bart Van Assche de Pipe Major fakkel door aan Joris van Tillo. Het zat er al een tijdje aan te komen, Joris was reeds geruime tijd de rechterhand van Bart, maar vandaag is de stap formeel gezet en is Joris verkozen tot nieuwe Pipe Major van de Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers. We danken Bart voor zijn jaren van vruchtbare inzet en wensen Joris alle succes toe om onze band verder te leiden in nieuwe uitdagingen. Proficiat !

45 jarig jubileum

19/02/2012

Red Hackle bestaat dit jaar 45 jaar !!! En dat mag gevierd worden… ! logo-45jDe kriebels om een nieuwe CD uit te brengen waren er vorig jaar al, de opnames hiervoor zijn gisteren van start gegaan. Verder zijn we mede-organisator van de (gratis) openlucht Taptoe in Deurne (Arenaplein). Naast een eigen programma brengen we er samen met Dutch Pipes&Drums en Ypres Surrey Pipes&Drums een massed band optreden …allen van harte welkom, noteer zaterdagavond 8 september alvast in uw agenda !

Het jaar zit er alweer op…

18/12/2011

2012

Leiden Ontzet (bis)

05/10/2011

Vorig weekend 2 oktober 2011 was het zover, een gezamelijk optreden verzorgd door The Lowland Pipers en Red Hackle. De taptoe was geslaagd, de sfeer was schitterend, wat moet nog meer gezegd. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Hier kan je even mee genieten.

Roefeldag

28/09/2011

img_5885-customIn het kader van de “roefeldag” op 17 september in Kapellen nam onze dansbegeleiding het initiatief om een “dansinitiatie” te verzorgen voor jonge geinteresseerden als eerste kennismaking met de Schotse Highland dans. Zo konden we een 8-tal jongeren al huppelend laten proeven van bijhorend been en voetenwerk ! Ook geinteresseerd… kom gerust eens langs op een vrijdag repetitie of stuur een mailtje naar dancers@redhackle.be !

Taptoe Tiel

05/06/2011

s3-serie-3-1232-custom

... enkele foto's

Zaterdag 4 juni trokken we met een beperkte bezetting naar Tiel. In de namiddag een streetparade met enthousiaste mensen langs de baan en 's avonds een taptoe. Dankzij onze inbreng werd het een 'internationale' taptoe. Ook de taptoe viel goed mee, mede dankzij de steun van de dancers van Dutch Pipes&Drums, die als trofee een Red Hackle beertje meekregen… Het publiek was tevreden, het was een zeer goede organisatie, m.a.w. het was een geslaagd optreden.

Leiden ontzet

29/05/2011

We zijn er aan begonnen, de eerste repetitie met de Lowland Pipers uit Turnhout is achter de rug. In oktober verzorgen we samen een taptoeprogramma in het kader van “het feest der feesten” zoals men het in het Nederlandse Leiden durft te noemen. We zien alvast uit naar de volgende repetitie.

28/12/2010

2011

Het goede doel

05/12/2010

logopdflDat Red Hackle zich af en toe inzet voor het goede doel mag ook wel eens vermeld worden. Zo waren we op 6 november aanwezig op de Meir in Antwerpen ter ondersteuning van “poppy appeal“, en op 20 november zetten we ons beste beentje voor ten voordele van “Agfa Aid” in Mol. Op 19 december maken onze leden zich op voor “pipes and drums for life“, een massed band optocht naar ”het glazen huis” op de Groenplaats in Antwerpen op initiatief van Flanders Red Cross Pipe Band ten voordele van Music for Life. Allen daarheen !

Open Lessen

13/08/2010

Steeds zijn we op zoek naar nieuwe leden ( van 6 tot … jaar ) die we een eigen opleiding geven. De band zorgt voor de uniformen en de instrumenten, de leden steken hun vrije tijd erin. Interesse ? Kom dan eens vrijblijvend naar een van onze OPEN LESSEN op vrijdag 3 september van 19u30 tot 21u30 of zaterdag 25 september van 10-12u. De lessen gaan door in BUSO De Ark, ingang langs de Manchesterlaan 50 ( Luchtbal, Antwerpen ). Doen !!

Vakantie

01/08/2010

nessieAugustus… vakantiemaand bij uitstek, ook voor Red Hackle. Als U ons even niet kan bereiken… we zitten in Schotland (tot 13/8). We kunnen het alvast niet laten om er enkele optredens te doen maar genieten er vooral van de mooie natuur, maken veel plezier, gaan kijken naar de Edinburgh Tattoo en uiteraard ontbreekt het niet aan Schotse cultuur. Slainte !

Hamont - Kampioen der Lage Landen

hamont-diploma-2008Euforie alom ! Sommigen durfden er stilletjes van te dromen, maar gisteren is gebleken dat onze weken voorbereiding vruchten hebben afgeworpen. We waren al vereerd om gevraagd te worden op de internationale taptoe van de 25ste Mars- en Showwedstrijden te Hamont, des te meer opgetogen waren we met de uitslag van de wedstrijd zelf: 90,25% eerste prijs cum laude, en... we sleepten eveneens de titel “Kampioen der Lage Landen” in de wacht voor de volgende 2 jaar. Proficiat iedereen !

Cursusweekend 5 en 6 maart

16/03/2010

2010 is ondertussen al enkele maanden ver. We zijn er dit jaar ingevlogen met het uitproberen van enkele nieuwe figuren, met het oog op een nieuw taptoe programma, waarmee de focus automatisch ook terug op marching & discipline kwam te liggen. We hadden hierbij het genoegen professionele begeleiding te genieten van Alister Duthie, pipe major van de Black Watch. Een leerrijk weekend !

2009 zit er bijna op

10/12/2009

bear

Red Hackle Bear

Het eindejaar nadert met rasse schreden. Nog enkele optredens en ons seizoen zit er alweer op. Plannen voor 2010 worden gesmeed en nemen stilaan vorm… een bezoek aan Schotland zit er al zeker bij ! Wat vinden jullie van onze laatste nieuwe aanwinst hiernaast… klik 'm even aan, hij heeft nog een boodschap

We zitten in Rotterdam

01/10/2009

t Is zover… de repetities zitten er op, het echte werk is begonnen. Een voorproefje op de vooravond van de show… Ook het eerste Youtube filmpje is verschenen ondertussen… Fijn dat je er bij was en geniet nog even na, of heb je ons gemist… klik snel hier

The Netherlands Military Tattoo 2009

07/09/2009

”t Begint te kriebelen… Voorbereidingen zijn al een tijdje aan de gang voor onze deelname aan de taptoe in de Ahoy te Rotterdam begin oktober. Samen met de Dutch Pipes and Drums uit Tilburg hebben we al vele ”leuke” repetities beleefd. Vrijdagnamiddag 2 oktober 14u is er ook nog de streetparade in het centrum van Rotterdam. We komen er aan…

Opleiding

05/08/2009

les 1

... les 1

Uitgerust van uw vakantie… Ook Red Hackle begint aan een “nieuw seizoen”. Vanaf september beginnen we met een nieuwe opleidingsklas voor pipers. Interesse in doedelzakmuziek ? Kom gewoon eens langs op een dinsdagavond tussen 19u30 en 21u (Antwerpen BuSO de Ark luchtbal Manchesterlaan) of bel ons even 0497/55.01.61 Meer interesse in drummen of highland dansen, evenzeer welkom…

Basel Tattoo 2009

31/07/2009

tattoo cast 2009

tattoo cast 2009

Een deel van Red Hackle was laatst in juli te gast in Basel, weliswaar niet om te gaan kijken naar de Basel Tattoo …maar om zelf deel te nemen ! Joris, Maarten, Rita, Julien en Erwin waren de gelukkigen die ervan mochten proeven… Op uitnodiging van The Pipes & Drums of The Royal British Legion, Amsterdam Branch maakten we er deel uit van de 'massed pipes and drums'. Een bijzondere belevenis !
http://www.baseltattoo.ch